• Leasespecialist sinds 1999
  • Ongekend Flexibel
  • Persoonlijk en op maat

Algemeen Autonieuws

Lees hieronder de meest actuele nieuwsitems met daarin de laatste ontwikkelingen op autogebied.

Audi A6 avant 5 deurs Stationwagen

Audi A6 avant 5 deurs Stationwagen

De eerste Audi Avant als stationcar werd precies veertig jaar geleden geintroduceerd. De eerste Audi stationcar was er al een tijd en de Avant bestond ook al, maar was toen nog een hatchback op basis van de Audi 100. De 100 Avant leeft nu voort in de A6 Avant. Sinds begin jaren negentig is er ook een Avant op basis van de 80. Deze werd later opgevolgd door de A4. De Avant speelt nog steeds een rol van betekenis, maar heeft momenteel ook bij Audi geduchte concurrentie van de populariteit van de vele suv s.

Kia EV9

Kia EV9

Kia breidt haar programma elektrische modellen onder de noemer EV uit. Na de EV6 is het nu de beurt aan de EV9, waarbij het cijfer al iets zegt over de positionering. Het is een groot formaat suv met een lengte van net iets meer dan vijf meter. De wielbasis is ook nog eens relatief groot met zijn 3,1 meter. De EV9 is leverbaar met achter- of vierwielaandrijving met vermogens van 204 respectievelijk 383 pk.

VinFast VF9

VinFast VF9

Het Vietnamese Vinfast presenteert met de VF9 een forse suv. Het grote formaat blijkt uit zijn lengte van 5,12 meter en breedte van twee meter. Daarmee ligt het voor de hand dat er drie zitrijen zijn met in totaal zeven zitplaatsen. De VF9 is herkenbaar aan zijn specifieke raampartij aan de zijkanten. De auto heeft twee elektromotoren met een gezamenlijk vermogen van 408 pk en koppel van 620 Nm.

BMW i5

BMW i5

De BMW i5 is de eerste volledig elektrische versie van de 5-serie. Bij zijn introductie is de i5 er als eDrive40 en M60 xDrive met beide een 81,2 kWh-accupakket. Die eDrive40 heeft een elektromotor met een vermogen van 340 pk en een koppel van 430 Nm. De M60 xDrive heeft aandrijving op alle wielen en zowel een elektromotor op de voor- als op de achteras. Hij heeft 600 pk en 820 Nm. De acceleratie van 0 naar 100 km/h kost 3,8 seconden en de topsnelheid is 230 km/h.

BMW 5-serie

BMW 5-serie

BMW presenteert de achtste generatie van de 5-serie, die ruim een halve eeuw bestaat. Net als bij het vorige model is hij leverbaar met benzine-, diesel- en plug-in hybridemotoren. De eerste volledig elektrische versie heeft de eigen benaming i5. De 5-serie is in eerste instantie leverbaar als 520i met benzinemotor en de diesels 520d en 520d xDrive. Daarna volgen de plug-in hybrides 530e en 550e xDrive. De benaming xDrive staat bij BMW voor vierwielaandrijving.

Aston Martin DB12

Aston Martin DB12

De opvolger van de Aston Martin DB11 is de DB12. De DB12 is herkenbaar aan een grote grille en nieuwe koplampen met led-matrixtechniek en led-dagrijverlichting. In het interieur vind je een hoge middentunnel die vloeiend overloopt in het dashboard. De DB12 heeft een digitaal instrumentarium en een display in de middenconsole. Het 10,25 inch infotainmentsysteem heeft een draadloos verbinding met Apple Carplay en Android Auto. De motor is een 4.0 biturbo V8 van Mercedes-AMG.

Mercedes GLS

Mercedes GLS

De GLS is de grootste van het dozijn suv s van Mercedes-Benz. De GLS krijgt een facelift en daarmee is hij herkenbaar aan vier dunne horizontale lamellen in de grille en nieuwe voorbumper met skid plate. De achterlichten hebben een nieuwe lichtsignatuur met drie blokken. In het interieur van de GLS vind je als vanouds zeven zitplaatsen waarbij nu nieuwe ledersoorten leverbaar zijn. Delen van het ventilatiesysteem zijn voortaan zilverkleurig en de GLS heeft de beschikking over het nieuwste MBUX-systeem.

Mercedes - Maybach GLS 600 4Matic

Mercedes - Maybach GLS 600 4Matic

De meest luxueuze Mercedes GLS is de Maybach 600 4Matic. Deze is herkenbaar aan een grille met dunne verticale lamellen met in het midden een zwart paneel met sensoren voor de actieve en passieve veiligheidssystemen. De auto is voorzien van twee kleuren. De motor is een vier liter V8 met een vermogen van 557 pk en koppel van 730 Nm. Deze heeft ondersteuning van een mild-hybride systeem dat 22 pk en 250 Nm toevoegt. De acceleratie van 0 naar 100 km/h vergt 4,2 seconden.

BMW  Concept Touring Coupe

BMW Concept Touring Coupe

BMW pakt uit op het beroemde Concorso d Eleganza van Villa d Este. In Italie, het land dat bekend staat om het toonaangevende autodesign, toont BMW de Concept Touring Coupe. Het is een tweezitter met de techniek van de Z4 M40i. Dat is een zescilinder lijnmotor met een vermogen van 335 pk, die is gekoppeld aan een achttraps automatische transmissie. De auto is herkenbaar aan zijn lang doorlopende dak in de smalle achterruit en de grote 21-inch velgen.

Seres 3 5 deurs SUV

Seres 3 5 deurs SUV

Seres is een Chinees merk dat met de 3 een compacte suv aanbiedt. De Seres 3 is herkenbaar aan gewelfde lijnen aan weerszijden. Hij heeft een lengte van 4,39 meter len wielbasis va 2,66 meter. Net als de meeste Chinese auto s hier heeft hij elektrische aandrijving.. De 3 heeft zijn elektromo op de vooras en deze heeft een vermogen van 163 pk en koppel van 200 Nm en er is een kobaltvrij accupakket van 52 kWh. De acceleratie van 0 naar 100 km/h duurt 8,9 seconden en de topsnelheid bedraagt 155 km/h.