• Leasespecialist sinds 1999
  • Ongekend Flexibel
  • Persoonlijk en op maat

All season banden. De voor- en nadelen

All season banden, welke ook wel all weather banden of 4-seizoenen banden genoemd worden, zijn eigenlijk een combinatie tussen zomerbanden en winterbanden. De eigenschappen welke een zomerband heeft tijdens warmere en drogere omstandigheden en een winterband heeft tijdens koudere, nattere en ijzige omstandigheden komen terug in de all season band.

Omdat in Nederland het weer wisselend is en wij niet hele strenge winters hebben kan een all season band goed van pas komen. Hierdoor kun je het hele jaar met dezelfde band rijden.

All Season banden - Techno Lease

Het profiel en materiaal van all season banden.

Het profiel van de all season banden is een mix tussen een echte zomerband en een echte winterband. Hierdoor worden van beide banden de voordelen verkregen. Hieronder kun je het profiel van de zomerband, winterband en all season band zien. Niet elk profiel is bij elk merk exact het zelfde maar in grote lijnen lijken ze er wel op.

Ook het materiaal waarvan de all season banden gemaakt zijn is een mix tussen het rubber dat voor zomerbanden wordt gebruikt en dat voor winterbanden. Winterbanden blijft zacht tijdens lage temperaturen wat de all season band ook kan. In de zomermaanden bij warmere temperaturen is een zomerband harder welke dan weer meer grip heeft op het wegdek. Ook de all season band is hierin een mooi compromis. De all season band kan dus in Nederland het hele jaar gebruikt worden zonder ze om te wisselen voor winterbanden of zomerbanden.


Voordelen

  • Het hele jaar op een set banden kunnen rijden zonder te hoeven wisselen
  • Geen extra set banden dus geen extra kosten
  • Beter geschikt in de winter dan een zomerband

Nadelen

  • Soms niet toegestaan in gebieden waar winterbanden vereist zijn
  • All season banden slijten sneller in de zomer dan zomerbanden
  • All season banden zijn van een zachter materiaal waardoor hij tijdens stuurbewegingen anders reageert in de zomer dan een zomerband
  • Niet in alle maten verkrijgbaar

All season banden zijn niet alleen aan hun profiel te herkennen maar ook aan de symbolen op de band zelf

Een All season band moet een A/S codering hebben. A/S staat voor All Season. Vaak zetten fabrikanten er zelf nog wat symbolen bij om duidelijk te maken dat het een all season band betreft. Denk hierbij aan een zon, regendruppels en een ijs-ster. M+S+sneeuwvlok - Techno Lease

Op een All season band kan ook de codering M+S staan. Dit staat voor modder en sneeuw. Zonder het sneeuwvlok symbol zegt de M+S codering niets over winterse eigenschappen. Alleen de combinatie M+S + sneeuwvlokje geeft dus aan de all season band voldoet aan de minimale eisen voor gebruik in de sneeuw.

Belangrijk: In gebieden waar winterbanden verplicht zijn voldoet alleen een autoband met de M+S + sneeuwvlokje codering.

Zijn All Season banden iets voor mij?

Heeft u interesse in All Season banden? Neem gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wordt het tijd voor een bandenwissel?

Maak via ons afsprakenformulier eenvoudig een afspraak met onze werkplaats om uw bandenwissel in te plannen.