• Leasespecialist sinds 1999
  • Ongekend Flexibel
  • Persoonlijk en op maat

Bovag wil subsidie voor particuliere koper EV

Bovag wil dat ook particulieren kunnen genieten van belastingvoordeel op de aanschaf van een nul-emissie-auto. Ook pleit de brancheorganisatie voor de afschaffing van de bpm en voor de invoer van één bijtellingstarief.

Dat schrijft de Bovag in een voorstel aan staatssecretaris Wiebes van Financiën.

Dat de brancheorganisatie van de bpm af wil en een uniform bijtellingstarief voorstaat is bekend, dat ze nu ook wil dat particulieren subsidie (van 5.000 tot 10.000 euro op de aanschaf van een EV) krijgen is nieuw. “De huidige autobelastingen zijn oneerlijk. Zo gaat vrijwel alle overheidsstimulering voor nul-emissie-auto’s nu naar zakelijke rijders, via de lage bijtelling. Particulieren vissen achter het net, terwijl de overheid de maatschappij wel een doelstelling van 200 duizend EV’s in 2020 in het vooruitzicht heeft gesteld. Daarom pleiten wij voor een systeem waarin iedereen kan profiteren van de overheidsstimulering”, zegt algemeen voorzitter Bertho Eckhardt.

Bovag wil meedenken over manieren hoe deze maatregelen budgetneutraal door te voeren. De branchteorganisatie stelt onder andere een toeslag in de mrb voor dieselauto’s zonder roetfilter voor. Daarnaast zouden de MIA-gelden gebruikt kunnen worden die nu bestemd zijn voor de aanschaf van zeer zuinige auto’s door ondernemers.