• Leasespecialist sinds 1999
  • Ongekend Flexibel
  • Persoonlijk en op maat

Gemiddeld verbruik phev’s kwart gestegen sinds komst Outlander

Het gemiddelde brandstofverbruik van plug-in hybrides is sinds de introductie van de Mitsubishi Outlander met een kwart toegenomen. Gemiddeld verbruikt een phev nu 5 liter per 100 kilometer.

Dat meldt Fleet&Mobility op basis van praktijkcijfers van Travelcard en TNO. Hierbij werd het werkelijk verbruik van zo’n 270 duizend auto’s gemonitord.

Uit de cijfers blijkt verder dat van de phev’s de Volvo V60 het minst gevoelig is voor temperatuursschommelingen en dat naast de Outlander, de Volkswagen Golf GTE en Audi e-Tron bovengemiddeld veel brandstof verbruiken.

Ook blijkt het verschil tussen normverbruik en praktijkverbruik van een auto in de loop der jaren kleiner te worden. Dat komt onder meer door weersomstandigheden, meldt Fleet&Mobility.

Den Haag
Travelcard en TNO monitoren sinds 2009 het werkelijk verbruik van auto’s ten opzichte van de fabrieksopgave. Dat phev’s fors meer verbruiken dan de norm, is inmiddels ook in Den Haag doorgedrongen. Zo werden er vorige week Kamervragen gesteld over de belastingvoordelen op plug-in suv’s en zou staatssecretaris Eric Wiebes overwegen de belasting op phev’s te verzwaren.