• Leasespecialist sinds 1999
  • Ongekend Flexibel
  • Persoonlijk en op maat

Haal alles uit jouw elektrische auto. Tips om de range te vergroten.

Hyundai Kona Tips Elektrisch Rijden

Voor veel mensen die nu in een elektrische auto stappen is het de eerste kennismaking met elektrisch rijden. Iedereen die eenmaal gewend is aan een elektrische auto merkt amper verschil. Toch zijn er een paar zaken anders en dat is even wennen. Speciaal voor die groep mensen hebben we hier een aantal tips waarmee je het maximale uit jouw elektrische auto haalt.

Zet de kachel alleen aan wanneer nodig

De efficiëntie van een elektromotor is veel hoger dan van een verbrandingsmotor. Alleen restwarmte is daardoor niet voldoende om in de koude wintermaanden de auto te verwarmen. Alle volledig elektrische auto’s van Hyundai zijn daarom voorzien van twee soorten verwarming. Een warmtepomp en elektrische kachel. De elektrische kachel kun je eenvoudig inschakelen of uitschakelen op het bedieningspaneel van de airco. Zet de kachel alleen aan als het echt nodig is, zo bespaar je elektriciteit en vergroot je de actieradius.

Verwarm de auto voor bij koud weer

Bij koud weer presteert de accu minder dan bij temperaturen boven de 15 graden. Het voorverwarmen van je auto verbetert de prestaties van de auto. Vele elektrische auto’s zijn voorzien van accuverwarming en koeling. Afgezien van een heerlijk opgewarmde auto zorgt de verwarming voor een betere range van de accu. Voorverwarmen van de auto kun je eenvoudig instellen in het bedieningspaneel van jouw elektrische auto. Let er wel op dat voorverwarmen alleen werkt als de auto aan de lader staat.

Verminder de luchtweerstand

Wist je dat de luchtweerstand bij 130 kilometer per uur grofweg twee keer zo groot is dan bij 110 kilometer per uur? Een uur 110 rijden in plaats van 130 scheelt je per uur effectief maar 6 minuten in reistijd. Daarentegen verdubbeld iets langzamer rijden wel het rijbereik van jouw elektrische auto.

Win energie tijdens het remmen

Als je afremt wordt energie teruggewonnen. Regenereren noemen we dat. Als je slim remt houd je meer stroom over. Op het display in je auto kun je exact zien hoeveel energie er geregenereerd wordt. Als je een beetje let op je remgedrag merk je dat het al snel een sport wordt om de actieradius te vergroten. En het is ook nog eens hartstikke goed voor de levensduur van de remblokken. Tel uit je winst.

Laad op waar het kan

Via oplaadpalen.nl kun je zien waar er overal laadpalen zijn. Ga je boodschappen doen en is er een laadpaal in de buurt? Gebruik hem. Maak er een gewoonte van om op te laden waar het kan.