• Leasespecialist sinds 1999
  • Ongekend Flexibel
  • Persoonlijk en op maat

Nederlanders krijgen massaal boetes uit Frankrijk

Betaalde je in het verleden alleen maar tol in Frankrijk en dacht je weg te komen met boetes? Dat is helaas verleden tijd!

Eind vorig jaar sloot Frankrijk met Nederland een verdrag om verkeersboetes van Nederlanders binnen de Franse landsgrenzen rechtstreeks naar het adres van de overtreder te sturen. (op jaarbasis zijn dit er al gauw 200.000). Wat in het verleden niet gebeurde, is nu wel realiteit geworden en wij willen u dan ook graag waarschuwen. Nu we richting de zomer gaan, komen er weer massaal boetes binnen. Wij adviseren u dan ook om zich altijd aan de juiste snelheid te houden.

Hogere boetes dan in Nederland

In Frankrijk liggen de boetes voor verkeersovertredingen veel hoger dan in Nederland. Ook bij het niet tijdig betalen zijn de boeteverhogingen fors. Door een nieuwe Europese richtlijn is het via Eucaris, bedacht door het RDW, makkelijker om onderling gegevens uit te wisselen en dus makkelijker om boetes te innen. Dit geldt niet alleen voor Frankrijk, maar voor alle lidstaten. Wij raden u aan, om u overal aan de snelheid te houden. Dat voorkomt nare vakantie-verrassingen achteraf.