• Leasespecialist sinds 1999
  • Ongekend Flexibel
  • Persoonlijk en op maat

Nederlands kenteken in trek bij Italiaanse autokrakers

Italiaanse autokrakers hebben de afgelopen weken massaal de auto’s van Nederlandse vakantiegangers ontdekt. De alarmcentrale van Allianz Global Assistance kreeg de afgelopen drie weken opvallend veel meldingen van Nederlanders die in Italië vakantie vieren en bij wie een autoruit was ingetikt.

 

Nederlands kenteken in trek bij Italiaanse autokrakersVolgens Allianz Global Assistance is het momenteel drukker dan normaal bij de glasbedrijven in de Italiaanse vakantiebestemmingen. Waar het normaal om tientallen meldingen per week gaat, gaat het volgens de alarmcentrale nu om een verdubbeling.“De hulpverleners met Italië als specialisme zijn dan ook constant bezig met het verwijzen naar glasbedrijven”, aldus de alarmcentrale. “Zelfs op grotere afstand van het vakantieadres van gedupeerde reizigers om langere wachttijden te voorkomen.”

Plaspauze van vijf minuten

Allianz Global Assistance adviseert reizigers onder meer om nooit een een paspoort, rijbewijs en reservesleutel in de auto achter te laten, “ook niet tijdens een plaspauze van maar vijf minuten”. Ook het verwijderen van de navigatiehouder of een afdruk daarvan op de vooruit kan volgens de alarmcentrale de kans op een auto-inbraak verkleinen.

Wist je daarnaast dat een “gerenommeerde”  inbreker tevens kan beschikken over apparatuur waarbij hij bij het langs lopen van de auto kan zien of er een mobiele telefoon, tablet, laptop, tomtom, camera e.d. zich in de auto bevindt? Als naar aanleiding hiervan een inbraak geschiedt wordt de schade aan de auto helaas niet meer gedekt door de CASCO verzekering (al sinds 01-08-2015 niet meer), ook de gevolgschade niet (denk aan een noodreparatie, inzet huurauto e.d.). Je dient dus ten allen tijde alle losse elektronische apparaten uit de auto te halen. In sommige gevallen komt het voor dat de inboedelverzekering van de berijder de gestolen spullen uit de auto wel vergoedt (dit is afhankelijk van welke verzekering de berijder privé heeft afgesloten). Maar de braakschade aan de auto is dan nog steeds niet gedekt.

Wees altijd alert en zorg ervoor dat het vakantiebudget geen andere bestemming krijgt!