• Leasespecialist sinds 1999
  • Ongekend Flexibel
  • Persoonlijk en op maat

Algemeen Autonieuws

Lees hieronder de meest actuele nieuwsitems met daarin de laatste ontwikkelingen op autogebied.

Ford Explorer

Ford Explorer

De nieuwe Ford Explorer heeft behalve zijn naam weinig met zijn Amerikaanse voorgangers te maken. Het is nog wel een grote suv, maar hij is nu geheel elektrisch. En hij is niet bestemd voor de Amerikaanse markt en staat op het MEB-platform van Volkswagen. De auto is de eerst elektrische auto met het Ford-logo. De Ford Mustang Mach-E draagt alleen het van de andere Mustangs bekende logo met het galopperende paard. De Explorer wordt leverbaar met een of twee motoren, de eerste met aandrijving achter.

Aiways U6

Aiways U6

De Aiways U6 is een groot formaat suv met een schuin aflopende daklijn. Voor prijzen vanaf 48.950 euro staat de 4,81 meter lange U6 met zijn wielbasis van 2,8 meter voor de deur. De elektrische auto heeft een 63-kWh accupakket en een vermogen van 218 pk en koppel van 315. Standaard zijn onder meer een glazen panoramadak. 20-inch lichtmetalen velgen en een 360-graden-camera. In het interieur vind je lederen bekleding en een uitgebreid audiosysteem met tien luidsprekers.

Audi A4

Audi A4

Met de komst van elektrische auto s pasten autofabrikanten hun naamgeving aan. Stellaris merken als Opel en Citroen zetten een e voor bestaande modelnamen. Een aantal merken koos voor nieuwe letter- en cijfercombinaties, zoals i3 bij BMW en EQS bij Mercedes-Benz. Audi gebruikte in eerste instantie de toevoeging e-tron. In de toekomst zullen benamingen met even cijfers zoals het bestaande A4 worden gebruikt voor volledig elektrische modellen. De oneven cijfers voor modellen die nog een verbrandingsmotor hebben.

Volkswagen Arteon

Volkswagen Arteon

Volkswagen wil minder afhankelijk worden van toeleveranciers. Daartoe gaat het autoconcern investeren in mijnen, waarmee ook de kosten van materialen van accu s verlaagd worden. Het is de bedoeling in de helft van de behoefte van de eigen merken te voorzien. Dat zijn in eerste instantie de reguliere merken zoals Volkswagen, Audi en Skoda. Aangezien alle merken op termijn over moeten gaan op elektrische aandrijving geldt het ook voor haar exotische merken Bentley, Bugatti en Lamborghini. Maar er zijn ook plannen voor verkoop aan derden. Daaronder de Amerikaanse fabrikant Ford die grote uitbreidingsplannen heeft voor de productie van elektrische auto s in Europa.

Volkswagen ID.3

Volkswagen ID.3

De wijzigingen aan de vernieuwde Volkswagen ID3 zijn nauwelijks zichtbaar. De kenner ziet de vernieuwde voorbumper met zijn air curtains. De voorklep ligt iets hoger en heeft scherpe vouwen aan weerszijden. Er zijn drie nieuwe lakkleuren waaronder: olijfgroen. De aanpassingen onderhuids zijn deels het resultaat van feedback van klanten. De ID3 heeft met 12 inch een groter touchscreen. De routeplanner biedt nu laadstops, er is een uitgebreider head-up display en een betere spraakassistent.

Peugeot 508 SW

Peugeot 508 SW

De facelift voor de Peugeot 508 betreft ook de SW stationcar. Dat geldt ook voor de uitrusting en extra mogelijkheden. Zo zijn er nieuwe lichtmetalen 18-inch velgen van het type Epherra. De diverse krachtbronnen zijn er ook voor de SW. Daarbij de 1.5 BlueHDi dieselmotor die niet leverbaar is in Nederland. Beide modellen zijn er met de 1.2 PureTech-driecilinder benzinemotor met 130 pk. Nieuw is een plug-in hybride met een systeemvermogen van 180 pk. Deze heeft de 1.5 viercilinder met 150 pk en een elektromotor met 110 pk.

Ford Puma ST Powershift

Ford Puma ST Powershift

Ford presenteert de mild-hybride Puma ST Powershift. Deze sportieve uitvoering komt naast de ST-X en heeft een 1.0 EcoBoost benzinemotor met een 48v mild-hybride aandrijflijn. Deze is verbonden aan een automaat en heeft een vermogen van 170 pk en koppel van 248 Nm. De acceleratie van 0 naar 100 km/h neemt 7,4 seconden in beslag. Onderhuids neemt hij veel over van de ST-X waaronder het sportieve onderstel, stabilisatorstang en dempers en de stijvere torsieas,

VinFast VF 8

VinFast VF 8

VinFast is afkomstig uit Vietnam, een land waar we nog geen automerk van kenden. De VinFast VF 8 is een groot formaat suv met zijn lengte van 4,75 meter. De elektrische aandrijflijn heeft een totaal vermogen van 408 pk en koppel van 640 Nm. De prestaties zijn daarmee indrukwekkend met een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 5,5 seconden. Bij zijn introductie starten de prijzen bij 44.650 euro.

Mazda 2

Mazda 2

De Mazda 2 is er in twee gedaantes, waaronder die op basis van de Toyota Yaris. De originele 2 is er ook nog en deze ondergaat nu een facelift. Het kunststof van de voorbumper loopt nu visueel door in de grille en deze heeft nu een zwarte omlijsting. Nieuw zijn de uitrustingsniveaus Centre-Line, Exclusive-Line, Homura en Homura Aka. De laatste twee zijn de sportieve versies met hun grille met gaaswerk en zwarte zijspiegelkappen.

Maserati MC20 GT2

Maserati MC20 GT2

De Maserati MC20 GT2 id de circuitversie van de MC20. Met de GT2 wordt deelgenomen aan de Fanatec GT2 European Series. De GT2 versie is gebaseerd op de MC20 productieversie en is uitgerust met de Nettuno V6 twin turbomotor. De MC20 GT2 beschikt over de nieuwe Maserati Twin Combustion technologie, de ophanging met dubbele draagarmen en semi-virtuele stuuras. De monocoque is van koolstofvezel.