Bel Techno Lease Stuur Techno Lease een e-mal

Algemeen Autonieuws

Lees hieronder de meest actuele nieuwsitems met daarin de laatste ontwikkelingen op autogebied.

Toyota RAV4

Toyota RAV4

Toyota presenteert de bedrijfswagenversie van haar suv RAV4. Zoals gebruikelijk heeft deze RAV4 Van geen zijramen achter, alleen voorstoelen en een tussenschot voor de vlakke laadvloer. Naast de reguliere versie met benzinemotor is er ook een hybride-uitvoering.

Aston Martin DB11

Aston Martin DB11

Aston Martin heeft een nieuwe productielocatie in St Athan in Wales. Deze is officieel geopend door de premier van Wales. Het is de productielocatie van de DBX, de eerste SUV van het Britse merk. Het is ook de basis van waaruit de elektrificatie van modellen van Aston Martin plaats vindt.

Volkswagen Touareg

Volkswagen Touareg

Suv s liggen onder vuur, mede doordat hun omvang voor meer uitstoot zorgt. Die zou tot een kwart hoger liggen dan bij reguliere modellen. De populariteit is echter nog steeds stijgende. In de VS is het aandeel de helft. Dat is hoger dan in Europa, maar Volkswagen verwacht volgend jaar dat haar omzet al voor tweevijfde van haar suv s komt.

Renault Espace

Renault Espace

Renault  presenteert de Espace met onderhuidse vernieuwingen. Het betreft onder meer techniek om de auto zelfrijdend te maken. Daarmee blijft de auto op snelwegen zelfstandig tussen de lijnen en remt en accelereert hij. De slimme matrix-led-verlichting voorkomt dat tegenliggers in de lichtbundel komen. Er zijn geen wijzigen bij de benzine- en dieselmotoren.

Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo Giulia

Naast lichte wijzigingen buiten is het interieur van de Alfa Romeo Giulia vernieuwd. Het betreft verbeteringen op het gebied van materialen en afwerkingen, waarmee de auto een hoogwaardigere uitstraling heeft. De auto is leverbaar in vijf uitvoeringen, waaronder de klassieke benamingen Super, Ti, Sprint en Veloce. Op motorisch gebied wijzigt er niets bij de Giulia.

Tesla Cybertruck

Tesla Cybertruck

De Tesla Cybertruck is leverbaar met naar keuze een, twee of drie elektromotoren. Bij de laatste twee versies is vierwielaandrijving standaard. De carrosserie van de Cybertruck bestaat uit een bijzonder sterke RVS kunststof. Het is nu nog een concept, maar de lijnen van de auto staan nu min of meer vast.

Audi e-tron Sportback

Audi e-tron Sportback

Audi voert een aantal wijzigingen aan bij de e-tron, waaronder de nieuwe Sportback. De onderhuidse wijzigingen betreffen nieuwe remmen en betere koeling en accupakket. De twee elektromotoren springen bij al naar gelang de wensen van de bestuurder. Daarbij is er een nieuw S Line Exterieur-pakket met onder meer specifieke bumpers en sport air suspension.

Tesla Model 3

Tesla Model 3

De Tesla Model 3 staat in november ruim bovenaan in de verkooplijsten. Met een aantal van net geen 4.000 exemplaren behaalt het een aandeel van ruim tien procent. Dat is bijna drie maal zoveel als nummer twee Volkswagen Polo. Tesla staat bij de merken op de tweede plek, net achter Volkswagen.

McLaren Elva

McLaren Elva

De McLaren Elva is een roadster met de 4.0 V8 twinturbomotor. Het vermogen van de extreme auto is 815 pk en het koppel 800 Nm. Daarmee heeft hij een acceleratie van 0 naar 100 en 200 km/h in 2,9 respectievelijk 6,7 seconden. De productie is gelimiteerd tot 399 exemplaren.

Mercedes EQC

Mercedes EQC

Producent van Mercedes-Benz auto s Daimler schrapt een groot aantal banen. Dat is kort na een soortgelijke aankondiging van Audi en is eveneens het gevolg van overgang naar elektrisch en autonoom rijden. Het gaat om het schrappen van maar liefst 10.000 banen, wat deels tot stand komt door niet verlengen van tijdelijke contracten.