• Leasespecialist sinds 1999
  • Ongekend Flexibel
  • Persoonlijk en op maat

Algemeen Autonieuws

Lees hieronder de meest actuele nieuwsitems met daarin de laatste ontwikkelingen op autogebied.

Abarth 500

Abarth 500

De elektrische Abarth 500 heeft aan stabiliteit gewonnen. Dat dankt hij aan een langere wielbasis en grotere spoorbreedte ten opzichte van het vorige model. Daarnaast zorgt de elektrische aandrijflijn en de plaatsing van het accupakket volgens Abarth voor een betere gewichtsverdeling en dito wegligging.

MG 4

MG 4

De  MG 4 Electric heeft een rijke standaarduitrusting. In het interieur bestaat deze uit onder meer een 10-inch infotainmentscherm en een 7-inch digitaal instrumentarium. Aan de buitenzijde betreft het zaken als automatische led-verlichting rondom en Keyless Entry en Easy Start.

Byd Atto 3

Byd Atto 3

De BYD Han is een vierdeurs sedan met een lengte van bijna vijf meter. Samen met de breedte van ruim 1,9 meter hoogte van nog geen 1,50 is het een forse en gestrekt ogende auto. In thuisland China is hij er ook als plug-in hybride, maar bij ons is hij puur elektrisch.

BMW 3.0 CSL

BMW 3.0 CSL

Bij de kenner gaat het hart sneller kloppen bij het horen van de naam BMW 3.0 CSL. Het cijfer verwijst naar de cilinderinhoud en de letters staan voor Competition, Sports en Lightweight. Dit model reincarneert in de gelijknamige auto die daadwerkelijk in productie gaat. Het is nog niet bekend waar hij op wordt gebaseerd, maar de M4 Coupe ligt voor de hand. Het wordt in ieder geval een tweezitter.

Mercedes A-klasse

Mercedes A-klasse

Mercedes-Benz voert wijzigingen door bij de A-klasse hatchback en limousine. De auto is herkenbaar aan gewijzigde koplampen, motorkap, bumper en grille en diffusor en verlichting achter. In het interieur valt een nieuw stuurwiel en Artico-bekleding op, de laatste deels van gerecycled materiaal. Standaard zijn voortaan een achteruitrijcamera en een met leder bekleed stuurwiel.

Honda Accord

Honda Accord

Honda levert al een aantal jaren geen Accord mee in Nederland. Hij was vanaf eind jaren zeventig een tijd lang succesvol bij ons, maar is dat in de VS nog steeds. De nieuwste en elfde generatie is een fraaie sedan met ingetogen uiterlijk. Een primeur is het digitale instrumentarium, daarnaast is er een 12,3-inch scherm op de middenconsole.

Renault Twingo

Renault Twingo

De Renault Twingo zag dertig jaar geleden het daglicht. Hij moest de beroemde 4 opvolgen, hoewel hij daar behalve zijn laagste positie in het gamma weinig mee gemeen had. De 4 was een vijfdeurs gezinsauto en de Twingo een driedeurs stadsauto. In de dertig jaar zijn er slechts drie versies op de markt geweest, waarvan de eerste ruim de helft van die periode.

Mazda wankelmotor

Mazda wankelmotor

Mazda bevestigt de komst van een nieuwe wankelmotor in 2023. De rotatiemotor die in de jaren zestig bij een aantal merken werd geintroduceerd is nooit doorgebroken. NSU en Citroen waren de pioniers, maar kwamen niet tot hoge productieaantallen. Alleen Mazda was redelijk succesvol met haar RX-sportmodellen. De nieuwe compacte wankelmotor is de generator die het elektrische aandrijfgeheel van de MX-30 R-EV van stroom voorziet.

MG 4 Electric

MG 4 Electric

De MG 4 Electric is een elektrische compacte hatchback. De prijzen starten bij net geen 31 mille voor de Standard met 51-kWh accupakket en een vermogen van 170 pk. Daarboven zitten de Comfort en Luxury, beiden met 65 kWh pakket en 204 pk.

Abarth 500

Abarth 500

Na de elektrische Fiat 500 is er nu ook een versie van Abarth. De auto is herkenbaar aan de merknaam Abarth in het front en een specifiek voorbumper met een sportief ogend gaaswerk. De elektromotor levert een vermogen van 154 pk en koppel van 235 Nm. De auto heeft een 42 kWh accupakket.