Bel Techno Lease Stuur Techno Lease een e-mal

Algemeen Autonieuws

Lees hieronder de meest actuele nieuwsitems met daarin de laatste ontwikkelingen op autogebied.

Toyota Aygo

Toyota Aygo

In juni hebben alle Japanse merken een plek moeten inleveren bij de autoverkopen. De afgelopen maand is de positie van Toyota gedaald van de zevende naar de twaalfde plek. Het marktaandeel daalde van 5,5 procent naar ruim 3,5 procent. Dat zegt overigens niets over de resultaten over het gehele jaar. Toyota heeft het eerste half jaar een aandeel van ruim 6 procent en is daarmee het op vier na grootste merk.

BMW X2

BMW X2

De gefacelifte versie van de BMW X2 heeft ledkoplampen met slecht-weermodus. Deze nemen de functie over van de mistlampen. De komst van de xDrive25e is het belangrijkste onderhuidse nieuws. Naast de versies Advantage, idem Plus, M Sport en idem X is er de M35i. Deze topuitvoering heeft een vermogen van 306 pk en koppel van 450 Nm.

SEAT el-Born

SEAT el-Born

Cupra presenteert de volledig elektrische el-Born op basis van het MEB-platform. Dat is beschikbaar voor alle merken van de Volkswagen Group. Cupra is het sportieve merk van SEAT en daarmee is de el-Born voorzien van 20-inch lichtmetalen velgen, sideskirts en specifieke bumpers. De auto heeft een elektromotor met 204 pk en 62 kWh grote accupakket, bekend van de Volkswagen ID.3.

Renault Megane

Renault Megane

De prijzen van de vernieuwde Renault Megane hatchback en Estate zijn bekend. Deze starten bij 23.490 euro met een meerprijs van duizend euro voor de Estate. Het belangrijkste nieuws is de Estate E-Tech Het is een plug-in hybride met een multi-mode transmissie zonder koppeling.

Volkswagen T-Cross

Volkswagen T-Cross

In juni zijn in Nederland net geen 25.000 nieuwe auto s verkocht. Volkswagen neemt weer de eerste plek over van Kia. De best verkochte modellen Polo en Golf staan echter pas op de zesde respectievelijk elfde plaats. Het relatief grote aanbod suv s zorgt voor de nummer een positie van Volkswagen met de T-Cross, T-Roc en Tiguan in de top twintig.

Toyota Aygo X-JBL

Toyota Aygo X-JBL

De Toyota Aygo X-JBL is een actiemodel die in herkenbaar is aan de oranje carrosseriedelen/ De auto is zoals de naam al zegt voorzien van een audiosysteem van luidsprekermerk JBL. De kleur oranje komt terug in het interieur bij onder meer biezen en stiksels en op de ventilatieroosters. Standaard heeft de Aygo X-JBL onder meer achteruitrijcamera, privacy glass en 15 inch lichtmetalen velgen.

Renault Clio

Renault Clio

Opmerkelijk is dat de autoverkopen In Frankrijk in juni ten opzichte van vorig jaar iets zijn gestegen. Dat is mede te danken aan overheidssubsidies voor nieuwe auto s. Renault boekte zelfs een stijging van 6,5 procent met zoals verwacht de Clio als meest verkochte automodel. Afgelopen maand was de Clio ook het meest verkochte model in Europa.

Suzuki Across

Suzuki Across

Suzuki is vooral bekend van relatief kleine modellen, maar maakt af en toe een uitstapje naar hogere regionen. De nieuwe Across is daar een goed voorbeeld van. Het is een fraai gelijnde suv met een lengte van 4 meter 63. Hij is voorzien van het E-Four vierwielaandrijfsysteem, waarbij de voorwielen door een 2,5 liter viercilinder benzinemotor en de achterwielen door een onafhankelijke 40 kW-elektromotor worden aangedreven.

Opel Corsa

Opel Corsa

De Opel Corsa is het meeste verkochte automodel in de maand juni. De totale verkopen bedragen net geen 25 duizend exemplaren, een kleine 40 procent minder dan juni vorig jaar. Overigens is de achterstand over de eerste helft van het jaar vergeleken met vorig jaar 30 procent. De eerste zes maanden van het jaar is de Kia Niro de meest verkochte auto.

Toyota Proace Electric

Toyota Proace Electric

Toyota presenteert de bestelwagen Proace in de versie Electric. De in Europa gebouwde auto is leverbaar vanaf 35.995 euro exclusief belastingen en subsidies. Met Toyota Oplaadservice kun je laadpunten van Alfen laten plaatsen. Er is keuze tussen een 50 of 75 kWh Batterijpack. Standaard zijn onder meer cruise control en in hoogte verstelbare bestuurdersstoel met lendensteun.