• Leasespecialist sinds 1999
  • Gedreven
  • Persoonlijk advies

Algemeen Autonieuws

Lees hieronder de meest actuele nieuwsitems met daarin de laatste ontwikkelingen op autogebied.

Aston Martin DBX

Aston Martin DBX

De Aston Martin DBX stond op de autosalon van Brussel begin 2020. Toen kon men nog niet vermoeden wat voor crisis aanstaande was, wat ook voor de DBX consequenties had. Met de hernieuwde start kan het model Aston Martin een enorme boost geven, wat eerder met suv s van andere exotische merken het geval was. De nieuwe fabriek in Wales heeft een productiecapaciteit van 7000 stuks, waarmee de totale verkopen kunnen verdubbelen.

DS DS9

DS DS9

Stellantis is een autoconcern dat een record hoeveelheid merken omvat. Topman Carlos Tavares is een saneerder die er niet voor terugdeinst harde eisen te stellen. Zo heeft hij voor de relatief kwetsbare oude Italiaanse merken Alfa Romeo en Lancia en het nieuwe Franse DS een vastomlijnd plan. Deze premiummerken komen in aanmerking voor flinke inversteingen, maar ze krijgen een decennium om te bewijzen dat ze levensvatbaar zijn.

Alpine Megane RS

Alpine Megane RS

De beroemde naam Alpine wordt de vervanger van Renault Sport. Dat laatste specialiseerde zich in de snelle uitvoeringen van met name de Renaults Clio en Megane. De Megane RS gaat voortaan door het leven als Megane Alpine. Overigens ontstond Renault Sport een kleine halve eeuw geleden door de samenvoeging van de sportieve merken Alpine en Gordini.

Skoda Enyaq iV

Skoda Enyaq iV

Skoda doet goede zaken in april met een marktaandeel van ruim zes procent tot gevolg. Dat is vooral dankzij de populariteit van de nieuwe modellen Enyaq en Octavia. De suv s zijn tegenwoordig heel belangrijk voor het Tsjechische merk. De Octavia is de enige van de vijf meest verkochte modellen die geen suv is.

Subaru Solterra

Subaru Solterra

Subaru heeft een samenwerkingsovereenkomst met Toyota voor de ontwikkeling van een suv. De Subaru-versie komt medio volgend jaar op de markt onder de naam Solterra. De naam van de elektrisch aangedreven auto is een samenstelling van sol en terra, Latijnse woorden met de betekenissen zon en aarde.

Mercedes EQT Concept

Mercedes EQT Concept

Mercedes-Benz presenteert de EQT Concept, een elektrische personenbus. De productieversie EQT wordt de personenvariant van de nieuwe compacte bedrijfsauto van Mercedes-Benz. De concept heeft een opvallend front, die in de productieversie waarschijnlijk bescheidener uitvalt.

Bentley Flying Spur

Bentley Flying Spur

Bentley breidt de al uitgebreide uitrusting van de Flying Spur nog meer uit. Het gaat om het City Specification-pakket met onder meer verkeersbordenherkenning, automatisch dimmende spiegels en een luchtionisator. Met de komst van Cambrian Grey is er nu keuze uit 63 kleuren.

Citroen C5 Aircross

Citroen C5 Aircross

De Citroen C5 Aircross Hybrid heeft een lagere instapprijs door de komst van de Selection. Het gaat om een nieuwe versie die leverbaar is vanaf 40.400 euro. Standaard zijn onder meer automatische airco, zelfdimmende binnenspiegel en 18-inch lichtmetalen velgen. De versie Feel voegt daar zaken als dakrails en led-koplampen aan toe.

SEAT Ibiza

SEAT Ibiza

De SEAT Ibiza is van buiten licht maar in het interieur flink gewijzigd. Het dashboard bestaat uit zachter aanvoelend soft-touch-materiaal. Het infotainmentsysteem is er met twee schermen van 8,25 en 9,2-inch. Een met leer bekleed stuurwiel is standaard, behalve op de Style waar hij optioneel is. De Ibiza is er alleen met benzinemotoren in vijf vermogensvarianten. Daaronder de 1.0 TGI die ook op aardgas rijdt.

Renault Arkana

Renault Arkana

Renault presenteert onder de naam Arkana haar eerste suv-coupe. Het is met zijn lengte van 4,57 meter en wielbasis van 2,72 meter de grootste suv die Renault in Nederland levert. De grotere Koleos maakt ook deel uit van het Franse programma. Op motorisch gebied is er geen keuze, alle uitvoeringen hebben de E-Tech Hybrid-aandrijflijn.