Bel Techno Lease Stuur Techno Lease een e-mal

Algemeen Autonieuws

Lees hieronder de meest actuele nieuwsitems met daarin de laatste ontwikkelingen op autogebied.

Audi A6

Audi A6

Audi presenteert een nieuwe dieselmotor in de A6 Limousine en Avant. Het gaat om de 40 TDI-uitvoering met een tweeliter dieselmotor met een vermogen van 204 pk. Hij is gekoppeld aan een zeventraps S Tronic-automaat. Daarmee bereikt de Limousine een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 8,1 seconden.

BMW 3-serie

BMW 3-serie

BMW geeft foto s vrij van de een nog gecamoufleerde nieuwe 3-serie. De foto is gemaakt op de Nurburgring waar BMW de auto onderwerpt aan tests om het onderstel en besturing. Met gecamoufleerde modellen is ook in Nederland gereden, er is een 3-serie op de Amsterdamse grachten gespot.

Ford Kuga

Ford Kuga

Ford roept in Duitsland en in Nederland een aantal van haar modellen terug. Het betreft de Focus, Mondeo, C-Max, S-Max, Galaxy en Kuga. De koppeling kan gaan slippen, waardoor snelheid en prestaties kunnen worden beinvloed. In extreme gevallen kunnen delen van de koppeling los komen.

Opel Combo Tour

Opel Combo Tour

De Opel Combo Tour is de personenuitvoering van de kleine bestelauto. De prijzen starten bij 28.327 euro. De Tour is leverbaar in twee lengtevarianten en met vijf of zeven zitplaatsen. Er is keuze uit een 1.2 turbobenzinemotor met 110 pk en een 1.5 dieselmotor met 75, 102 of 131 pk.

Volkswagen Cabriolet

Volkswagen Cabriolet

Volkswagen heeft met het verdwijnen van de Beetle voor het eerst sinds lange tijd geen cabriolet in haar programma. De open uitvoering van de Kever is het beroemdst en was het langst in productie. Zijn opvolger is de open versie van de eerste Golf, welke in 1979 werd geintroduceerd. De modellen erna zijn op verschillende Golf-modellen gebaseerd. Van de Beetle, de reincarnatie van de Kever, zijn ook open versies geproduceerd. De overige cabriolets zijn de Karmann-Ghia en de Eos.

Honda HR-V

Honda HR-V

Honda presenteert de Europese versie van de vernieuwde HR-V. Hij is herkenbaar aan meer chromen onderdelen en andere bumpers. Men kan kiezen uit nieuwe lichtmetalen velgen en andere kleuren. Binnen vindt men betere stoelen door gebruik van hoogwaardigere stoffen.

Volkswagen Amarok Dark Label

Volkswagen Amarok Dark Label

Volkswagen presenteert de Amarok in de gelimiteerde versie Dark Label. De grote pick-up is onder meer herkenbaar aan de specifieke kleur Carbon Steel Grey en 18 inch antracietkleurige velgen. De krachtbron is de drie liter V6 TDI dieselmotor met naar keuze 163 of 204 pk, eventueel gekoppeld aan een achttraps automatische transmissie.

BMW Z4

BMW Z4

BMW legt de laatste hand aan de nieuwe Z4, die in grote lijnen op de Z4 Concept lijkt. Het gaat weer om een roadster in de traditionele zin met een lange motorkap en korte achterzijde. De beroemde 507 van ontwerper Albrecht Graf von Goertz is de naoorlogse stamvader. Pas ruim een kwart eeuw na beeindigen van zijn productie presenteert BMW weer een roadster. Deze Z1 is later gevolgd door de Z3 en Z4. De nieuwe Z4 wordt het derde model met die naam.

Lotus Elise

Lotus Elise

Het Chinese bedrijf Geely is onder meer eigenaar van Volvo, maar wil haar aandeel in Lotus uitbreiden tot 51 procent. Volvo is mede onder de vleugels van Geely aan een sterke opkomst bezig en dat ligt ook voor Lotus in het verschiet. Er is volgens persbureau Bloomberg sprake van een investering van 1,67 miljard euro voor onder meer nieuwe modellen als opvolgers van de Elise en Evora en een nieuwe fabriek in Engeland.

Renault Talisman

Renault Talisman

Net als landgenoot en concurrent PSA meldt Renault positieve cijfers voor de eerste helft van het jaar. De operationele winst bedraagt 6,4 procent, wat in de buurt komt van dat van de Duitse premiummerken. De verkopen bedragen 2,1 miljoen exemplaren van de merken Renault en de dochters Dacia, Lada en Samsung.