Bel Techno Lease Stuur Techno Lease een e-mal

Algemeen Autonieuws

Lees hieronder de meest actuele nieuwsitems met daarin de laatste ontwikkelingen op autogebied.

BMW 1-serie

BMW 1-serie

BMW presenteert de 120d nu ook met voorwielaandrijving. Deze komt naast de versie xDrive, die aandrijving op alle wielen heeft. De 120d heeft de 2,0 liter dieselmotor met TwinPower turbotechniek. De nieuwe versie heeft een lagere CO2-uitstoot en brandstofverbruik.

Fiat 500

Fiat 500

Het marktaandeel van Fiat in Nederland is vorig jaar gezakt onder een procent. Dat is misschien wel voor het eerst sinds ze in ons land vertegenwoordigd is. In ieder geval was Fiat tot begin jaren zeventig een van de populairste merken. Begin jaren tachtig was nog een opleving door de komst van de Uno. Het is onbegrijpelijk dat Fiat diens verre opvolger Punto al anderhalf decennium in productie heeft.

Opel Insignia

Opel Insignia

Opel presenteert de vernieuwde Insignia met een lichte facelift. Hij is herkenbaar aan de grille met een chromen omranding en koplampen met verbeterde led-techniek. De auto is er net als voorheen als hatchback met de naam Grand Sport en de stationcar Sport Tourer.

Ford Mondeo Hybrid ST-Line

Ford Mondeo Hybrid ST-Line

De hybride-uitvoering van de Ford Mondeo is nu ook leverbaar als ST-Line. Deze sportieve versie komt naast de Titanium en Vignale. Uiterlijk is hij herkenbaar aan specifieke bumpers, side skirts en 18 inch lichtmetalen velgen. Standaard heeft de auto een sportievere wielophanging en deels lederen bekleding.

Fiat 500

Fiat 500

De eerste letters van de autoconcerns FCA en PSA staan voor Fiat respectievelijk Peugeot.  Met de fusie eind vorig jaar van FCA en PSA ontstaat het op drie na grootste autoconcern wereldwijd. In Nederland staat het op de tweede plek. Alle automerken van beide concerns behaalden vorig jaar een gezamenlijk marktaandeel van ruim achttien procent. Alleen de merken van het Volkswagenconcern hebben een hoger aandeel.

Fiat 124 Spider

Fiat 124 Spider

Fiat verklaart op de autoshow van Brussel het einde van de productie van haar roadster. De 124 Spider heeft niet alleen de naam, maar ook de lijnen van de oorspronkelijke roadster uit de jaren zestig. Onderhuids is de auto gebaseerd op de vierde generatie Maxda MX-5, die overigens wel leverbaar blijft.

Aston Martin DBX

Aston Martin DBX

De DBX is de eerste suv van Aston Martin en is een van de primeurs op de autoshow van Brussel. Smaken verschillen, maar autoliefhebbers zullen over het algemeen enthousiast zijn over het uiterlijk. Hij is wat dat betreft herkenbaar als deel van het gamma van het exclusieve Britse merk. Dat is ook op motorisch gebied het geval met de van AMG afkomstige 4,0 liter V8.

BMW 2-serie Gran Coupe

BMW 2-serie Gran Coupe

De autoshow van Brussel is tegenwoordig een van de meest aantrekkelijke in zijn soort. Zeker in Europa, waar op de grote shows in Parijs en Frankfurt buitenlandse merken de laatste edities massaal verstek lieten gaan. In Brussel zijn alle merken vertegenwoordigd, vooral doordat het sinds jaar en dag een verkoopbeurs is. Het trekt dit jaar dan ook veel nieuws, waaronder de nieuwe BMW 2-serie Grancoupe.

Audi e-tron Sportback

Audi e-tron Sportback

Audi verklaart dat de fabriek in Baden Wuertemberg voorlopig geen rol krijgt op elektrisch gebied. Het gaat om Neckarsulm, oorspronkelijk de stad waar voormalig zustermerk NSU haar hoofdzetel had. Dat is een grote tegenvaller in onzekere tijden voor de 17.000 werknemers. Het is de vraag in hoeverre de vraag naar modellen met verbrandingsmotoren zich gaat ontwikkelen, met name in de belangrijke exportmarkten.

Maserati Ghibli Royale

Maserati Ghibli Royale

Maserati presenteert de tijdelijke leverbare versie Ghibli Royale. Het gaat om honderd stuks die herkenbaar zijn aan de kleuren Blu Royale of Verde Royale en 21 inch titaniumkleurige velgen en zilverkleurige remklauwen. Standaard heeft de auto leder in twee kleuren, een middentunnel met ebbenhout afgewerkt en een panoramadak.