• Leasespecialist sinds 1999
  • Ongekend Flexibel
  • Persoonlijk en op maat

Rijden in het Buitenland

De autoverzekering in het buitenland
Natuurlijk is het geen probleem om met uw leaseauto naar het buitenland te gaan, wel moet u letten  op het “dekkingsgebied” van de verzekeraar. U kunt dit terugvinden op de groene kaart.Hierop staan alle landen waar de leaseauto verzekerd is.

Groene kaart voor caravan of aanhanger
Als uw leaseauto via ons is verzekerd, is een aangekoppelde aanhanger of caravan meeverzekerd tegen Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Op de groene kaart is dit aangegeven met de codering F. Houdt er wel rekening mee dat in het buitenland aanvullende documenten nodig kan zijn. Voor dekking van schade aan uw aanhanger of caravan moet u zelf een verzekering afsluiten.

(Pech)hulp in het buitenland
Bij pech of schade in het buitenland kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 053-4801940. Buiten kantooruren wordt u doorgeschakeld naar onze Alarmcentrale (TechnoLease Assistance). Zij helpen u graag weer op weg. Voor meer tips bij pech in het buitenland kunt u de onderstaande Pechhulpwijzer van de ANWB downloaden.

Umweltplakette
Bepaalde steden en regio’s in Duitsland zijn verboden gebied voor voertuigen met een uitstoot van fijnstof die niet voldoet aan de vastgestelde norm van die betreffende zone. In deze zones moet uw leaseauto zijn voorzien van een Umweltplakette. Meer informatie over deze Umweltplakette treft u op de website van TÜV-Nord. Hier kunt u de Umweltplakette ook aanvragen.

Naar de websites van TÜV-Nord

Vervangend vervoer buitenland
Het is raadzaam dat u voordat u met uw leaseauto naar het buitenland gaat informeert of de aanvullende dienst, vervangend vervoer buitenland, opgenomen is in het contract. Dit is afhankelijk van de gemaakte afspraken met TechnoLease. Vraag meer informatie aan bij uw wagenparkbeheerder.

Mocht bij pech en/of schade in het buitenland uw voertuig niet binnen 48 uur te repareren zijn is er vaak een vervangende auto nodig. Indien reparatie ter plekke niet mogelijk is kan op verzoek een vervangende auto ter beschikking worden gesteld. Als deze kosten niet in leasecontract gedekt zijn  zullen deze worden doorbelast. U kunt de kosten van het vervangend vervoer buitenland zelf dekken via de ANWB Hulpdienst (Buitenland) met een Reis- en Kredietbrief of bij uw eigen verzekeringsmaatschappij.

Tips voor rijden in de zomer en bij pech in het buitenland
Voorkom dat u tijdens uw vakantie ongewenst voor verrassingen komt te staan. Zorg dus niet alleen voor een reis- en annuleringsverzekering, maar check voor vertrek ook of uw leaseauto zomerklaar is. Plan een beurt aan uw auto minimaal 6 weken voordat u vertrekt naar uw vakantie bestemming. Mochten er nog onvoorziene reparaties nodig zijn, dan kunnen deze tijdig worden uitgevoerd.