• Leasespecialist sinds 1999
  • Ongekend Flexibel
  • Persoonlijk en op maat

Terug van vakantie? Laat de dode insecten niet te lang zitten!

Insecten Verwijderen Bumper

Iedereen herkent het wel: ’s avonds terugrijden na een zonnige dag met als gevolg een auto vol dode insecten. Naast het feit dat het er niet fraai uit ziet, is het ook nog eens gevaarlijk. Een besmeurde voorruit, ruitenwisservloeistof en ruitenwissers veranderen de voorruit tot een troebel oppervlak en dus slecht zicht. Bij een laagstaande zon is het zicht zelfs weg! Dus probeer de voorruit zo schoon mogelijk te houden.

Naast dat het niet veilig voor je is, vindt de autolak het ook niet prettig. Het sap in de insecten is redelijk zuur en in combinatie met fel zonlicht branden ze snel in de autolak. Gevolg: blijvende lakschade. Een wasstraat op water en shampoobasis weet vaak deze hardnekkige insecten niet te verwijderen. 

Wij geven vier tips om de insecten te verwijderen

Tip 1 Veel water

Door een brandende zon kunnen insecten schade veroorzaken aan de lak. Net als vogelpoep. Gebruik vooral veel water zodat zand en andere kleine deeltjes afgespoeld worden en de lak niet beschadigt. Het reinigen van de voorruit bij het benzinestation kan natuurlijk ook, maar let er dan wel op dat het water in de emmer schoon is. 

Tip 2 Pantykousje of wasnetje

Als de insecten al enige tijd op de autoruit vastgekoekt zitten, verwijder ze dan voorzichtig met een pantykousje of wasnetje (let op de eventuele ritssluiting) met een normale spons erin. Gebruik hierbij een beetje zeep. Een pantykousje of wasnetje is fijnmazig van structuur en zorgt dat het niet gaat schuren. Gebruik nooit een schuursponsje!

Tip 3 Doek met warm water

Leg bij hardnekkig aangekoekte insecten je een doek gedrenkt in warm water op de plek van de insecten. Laat het een half uurtje inweken, dan kunnen de insecten na afloop makkelijk verwijderd worden.

Tip 4 Insectenverwijderaar

Een insectenverwijderaar is een makkelijk en goed alternatief. Lees hiervoor wel altijd de gebruiksaanwijzing op de flacon. Kijk vooral uit voor lakschade bij gebruik van sommige middelen.

Als de auto helemaal schoon is, dan kun je deze in de was zetten. Er komt dan een beschermlaagje op de lak, waardoor de volgende keer de insectenrestanten makkelijker verwijderd kunnen worden.