• Leasespecialist sinds 1999
 • Ongekend Flexibel
 • Persoonlijk en op maat

Wat is Apple carplay / Android auto?

Apple carplay of Android auto is een handige feature die je in steeds meer nieuwe auto’s tegenkomt. Het is een speciale besturingssysteem welke je smartphone laat werken met de infotainmentsysteem van je auto. Je auto moet hierbij wel over een Apple carplay of Android auto ondersteuning beschikken.

Kortgezegd vorm je hiermee je display in het dashboard van je auto om tot een Apple of Google besturingssysteem.  Hierbij projecteert het Apple carplay /Android auto de beschikbare apps van je smartphone op een vereenvoudigde en veilige wijze op het scherm van je auto. Het maakt daarbij tevens gebruik van het internet van je mobiele telefoon. Alle beschikbare apps draaien op je smartphone waardoor ze sneller up-to-date worden gehouden dan de vaste applicaties op de multimediasysteem van de auto.

Hierdoor kun je o.a. ook op eenvoudige wijze, tijdens het rijden,  gebruik maken van de voice control van Siri of Hi Google om bijvoorbeeld een telefoonnummer op te zoeken of een navigatie invoer te doen.

Tip!:

Mocht je auto Apple carplay of Android auto ondersteunen maar je weet niet hoe je dit moet koppelen? Wij versturen je graag een algemene handleiding toe welke je er bij kunt helpen. Stuur een e-mail naar thom@technolease.nl of een WhatsApp bericht naar 0638311116 naar voor meer informatie.

Handige apps voor Apple carplay / Android auto

 • Google Maps of Carplay navigatie
  Beide navigatiesystemen zitten standaard op de nieuwste Apple of Android smartphones. Ze draaien op de GPS en internet van je smartphone. Hierdoor zijn deze altijd up-to-date en voorzien van de laatste filemeldingen of omleidingen. Tevens kun je deze koppelen aan je Apple of google agenda waardoor je voor vertrek, thuis of op werk, je bestemming al kunt invoeren.
 • Spotify
  Apple carplay / Android auto zorgt voor een veilige en vereenvoudigde weergave van je eigen Spotify account op het beeldscherm van je auto. Hierdoor kun je tijdens het rijden, op een veilige wijze, door je eigen muzieklijsten bladeren en beluisteren. (Alternatieven: Google play music, YouTube music)
 • TuneIn
  TuneIn is een digitale radio applicatie. Ontvangt je auto nu niet die speciale radiozender waar je graag naar luistert? Grote kans dat deze wel te ontvangen is via TuneIn. Tevens kun je hier luisteren naar live verslagen van sportevenementen of de nieuwste podcasts.
 • Flitsmeister
  Ook Flitsmeister maakt het mogelijk om te navigeren op het scherm van je auto. Flitsmeister houd je hierbij op de hoogte van flitspalen en snelheidscontroles.
 • WhatsApp
  Android auto / Apple carplay hebben veiligheid hoog staan. Een app bericht intoetsen behoort gelukkig niet tot de mogelijkheid. Wel kun je een ontvangen appbericht, middels 1 knop, laten voorlezen door Siri of Hi Google. Daarna kun je reageren door een bericht in te spreken. Deze wordt dan omgezet middels een spraak-naar-tekst functie tot een getypt bericht.