• Leasespecialist sinds 1999
  • Ongekend Flexibel
  • Persoonlijk en op maat

Winterbanden / Zomerbanden

Heeft u een winterbandenregeling in uw leasecontract en u wilt de bandenwissel laten uitvoeren? Dit kunt u online bij ons aanvragen.

Om een winterbandenregeling af te sluiten kunt u of uw wagenparkbeheerder contact met ons opnemen.

Waarom winterbanden?
Goede grip is van levensbelang. Dit is vooral in het najaar en in de winter belangrijk wanneer het wegdek vaak glad is door regen, ijzel of sneeuw. Daarom is het gebruik van winterbanden essentieel voor uw veiligheid.

NEXTREME-IMG57 RGB LR

Werking
Bij lagere temperaturen worden zomerbanden stugger en harder. Winterbanden blijven door hun structuur daarentegen altijd elastisch en flexibel, ook bij lage temperaturen. Dit komt door de bijzondere rubbersamenstelling. Als de temperatuur daalt tot +7 graden Celsius, zijn de prestaties van winterbanden al hoger dan die van zomerbanden. Bovendien zijn winterbanden voorzien van een speciaal profiel dat zorgt voor een “lossend” effect om het profiel weer vrij te maken van sneeuw. Ook zorgt het voor een snellere afvoer van water, hierdoor wordt aquaplaining voorkomen. Daarnaast is het zo dat het comfort van de nieuwe generatie winterbanden niet meer onder doet voor zomerbanden, deze zijn net zo geruisloos.

Duitsland
Mocht u een bezoek willen brengen aan Duitsland dan geldt het volgende: auto’s moeten vanaf mei 2006 in winterse omstandigheden beschikken over een winteruitrusting. Onder die winteruitrusting vallen o.a. winterbanden en voldoende antivries en ruitenwisservloeistof. Het niet gebruiken van winterbanden kan leiden tot (mede)aansprakelijkheid bij ongevallen omdat de bestuurder van de auto op zomerbanden minder goed kan reageren op onverwachte situaties. Een algemene verplichting om altijd op winterbanden te rijden is er niet. Als er winterbanden gemonteerd zijn, dan moet men zich houden aan de voorgeschreven maximum snelheid van de band. Indien deze snelheid lager is dan die van de auto, moet deze maximum snelheid met een voor de bestuurder zichtbare sticker worden aangegeven.

Europa
In Italië, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Zweden geldt ook geen algehele verplichting. Wel kan een winteruitrusting daar verplicht zijn op bergwegen. Het niet gebruiken van winterbanden op deze bergwegen kan eveneens leiden tot (mede)aansprakelijkheid. Finland is het enige land waar winterbanden, ook voor buitenlandse bezoekers, algeheel verplicht zijn van 1 december tot 1 maart.

Voordelen Winterbandenregeling TechnoLease
Onze winterbandenregeling biedt winterbanden van topkwaliteit voor een scherpe prijs.

  • Montage van de winterbanden kan bij TechnoLease (vaste en shortleaseauto’s) Daarnaast is het mogelijk voor de vaste leaseauto’s de banden te laten monteren en op te slaan bij Profile Tyre Center of Kwik-Fit.
  • Kwaliteit zomer- en winterbanden is gewaarborgd. TechnoLease, Profile Tyre Center en Kwik-Fit zorgen voor opslag van de banden.
  • Laat uw winterbanden monteren in oktober / november; de zomerbanden in maart / april.

NEXTREME-IMG38 RGB LR