• Leasespecialist sinds 1999
  • Ongekend Flexibel
  • Persoonlijk en op maat

Hogere temperaturen? Denk aan de zomerbanden!

Hoewel de lente pas begint op 20 maart is het lentezonnetje al volop aan het schijnen! In Nederland worden de voorbodes van het voorjaar langzaam zichtbaar.

Het is dus weer tijd om de zomerbanden te gaan monteren!

Belangrijk dus, om als leaserijder een afspraak te maken voor de bandenwissel. Waarom niet doorrijden op winterbanden?

  • Zomerbanden kunnen net als winterbanden , levens redden. De onderscheidende factor is de remweg. Bij 100 km/u op een droog wegdek, met een buitentemperatuur van 20 graden, komt een auto met winterbanden na 56 meter tot stilstand. Met zomerbanden is dat binnen 38 meter. Dat is een verschil van 18 meter dat essentieel kan zijn. Daarbij kunnen hoge temperaturen winterbanden ook sneller beschadigen. Hitteschades aan het loopvlak en de wangen van de band zijn het gevolg. En in het ergste geval klapt de band.
  • Zomerbanden sparen het milieu. Wie in de zomer nog op winterbanden rijdt, verbruikt 5% meer brandstof. Daardoor wordt ook het milieu sterker belast. Nog een voordeel van de zomerbanden: de rolweerstand is ook lager, en daarmee de uitstoot van CO2 ook.
  • Zomerbanden besparen geld. In de zomer doorrijden op uw winterbanden betekend een tot 20% hogere slijtage van uw winterbanden.
  • Zomerbanden bieden meer rijcomfort. Bij temperaturen boven de 7 graden bieden zomerbanden, op basis van rubbersamenstelling en de opbouw van het profiel, aanzienlijk meer rijcomfort en een betere handling. In het bijzonder bij hogere snelheden biedt de zomerband¬† meer stabiliteit en daarmee een zeker weggedrag.

Techno Lease controleert bij het wisselen van uw banden altijd de vloeistoffen, de airco, de remmen,  de bandenspanning en de algehele toestand van de auto! Na de wissel worden uw banden weer vakkundig, gecodeerd en onder perfecte omstandigheden opgeslagen in ons bandenhotel.

Maak snel een afspraak met onze werkplaats, de koffie staat voor u klaar!

203X5844-bewerkt