• Leasespecialist sinds 1999
 • Ongekend Flexibel
 • Persoonlijk en op maat

Zakelijk elektrisch leasen: wat is er mogelijk?

Elektrisch rijden is de toekomst. De auto-industrie is al jaren bezig met het ontwikkelen van elektrische auto’s, maar sinds het Klimaatakkoord van 2020 gaat de ontwikkeling steeds sneller. Alle nieuwe personenauto’s die in 2030 in Nederland op de markt komen, moeten namelijk 100% elektrisch zijn.

Ben je toe aan een nieuwe leaseauto?

Dan is nu het moment om te kiezen voor elektrisch leasen. De nieuwe generatie elektrische auto’s biedt een behoorlijk aantal voordelen ten opzichte van auto’s met een verbrandingsmotor. We hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet:

 • In de meeste gevallen is een elektrische auto zuiniger dan een benzine- of dieselauto.
 • Elektrisch rijden is duurzaam rijden. Een elektrische auto veroorzaakt geen CO2 uitstoot. Groene stroom en slimme laadtechnologie maakt het opladen nog duurzamer.
 • Elektrische auto’s hebben minder onderhoud nodig. De auto heeft minder bewegende delen en dus minder slijtende onderdelen.

Hoe zit het met de bijtelling?

Een volledig elektrische auto is gunstig qua bijtelling. De bijtelling voor elektrische auto’s bedraagt in 2023 16% terwijl auto’s met een verbrandingsmotor een bijtelling van 22% hebben. Dit is tot een aanschafwaarde van € 30.000,- Het deel boven die aanschafwaarde heeft een bijtellingspercentage van 22%.

Welke soorten elektrische auto’s zijn er?

We kennen drie varianten van elektrische auto’s. De volledig elektrische auto, deze is 100% elektrisch. Daarnaast is er nog de elektrische auto met range extender en de plug-in hybride auto.
Alle drie zijn het elektrische varianten, maar ze verschillen op bepaalde onderdelen, zoals de actieradius en de motor. We benoemen de verschillen en de voor- en nadelen (bron: ANWB).

100% elektrische auto

Bij een volledig elektrische auto worden de wielen aangedreven door een of meerdere elektromotoren, die hun energie uit een groot accupakket halen.

+ Geen directe CO2 en stikstof-uitstoot

+ Geen motorgeluid

+ Gunstige bijtelling

– Beperktere actieradius

– Door laden minder snel weer onderweg

– Door prijs van accupakket relatief duur

Elektrische auto met range-extender

Een elektrische auto met range-extender heeft zowel een of meerdere elektromotoren als een verbrandingsmotor. De auto wordt altijd met de elektromotor aangedreven. De verbrandingsmotor is aangesloten op een grote dynamo. Is de accu bijna leeg, dan slaat de verbrandingsmotor aan om elektriciteit op te wekken. Eigenlijk heb je dus altijd een kleine elektriciteitscentrale bij je.

+ Korte afstanden kunnen volledig elektrisch worden afgelegd

+ Zuinig door efficiënt gebruik van verbrandingsmotor

+ Door tanken snel weer onderweg

– Door middelgrote accu én verbrandingsmotor relatief duur

– Nog altijd millieubelastender dan een volledig elektrische auto

– Hoger bijtellingspercentage t.o.v. 100% elektrisch

Plug-in Hybride

Een plug-in hybride kan zowel worden aangedreven door de verbrandingsmotor als door een elektromotor. Er is een relatief klein accupakket aan boord, waar ongeveer zo’n 50 kilometer volledig elektrisch mee kan worden gereden. Is de accu leeg of vraag je om veel vermogen, dan schakelt de verbrandingsmotor bij. Een plug-in hybride kan ook op alleen de brandstofmotor rijden.

+ Korte afstanden kunnen volledig elektrisch worden afgelegd

+ Door tanken snel weer onderweg

– Door de kleine accu kan een plug-in hybride slechts zeer korte afstanden elektrisch rijden

– Door de combinatie van twee aandrijflijnen is de auto zwaarder en daardoor minder zuinig wanneer je enkel op de verbrandingsmotor rijdt.

– Hoger bijtellingspercentage t.o.v. 100% elektrisch

Ben jij ook klaar voor de toekomst?

Ondernemers kiezen steeds meer voor een volledig elektrische variant in het wagenpark.

Wil je meer weten? Wij helpen je graag met het samenstellen van het juiste wagenpark voor jouw bedrijf. Wij zijn merkonafhankelijk, dus je weet zeker dat je bij ons een het juiste advies krijgt, passend bij jouw situatie. Neem contact op met een van onze medewerkers, zij vertellen je graag alles over de voordelen van zakelijk elektrisch leasen.

De voordelen van zakelijk elektrisch leasen bij Techno Lease op een rijtje:

 • Scherpe en transparante tarieven
 • Persoonlijk advies met een vast contactpersoon
 • Lease specialist sinds 1999
 • Ongekend flexibel = onbezorgd leasen
 • Jouw mobiliteitsbehoefte is ons uitgangspunt
 • Merkonafhankelijk, dus altijd het beste advies

Je kunt ons bellen voor meer informatie, als je een keer wilt proefrijden of voor een andere vraag.