• Leasespecialist sinds 1999
  • Ongekend Flexibel
  • Persoonlijk en op maat

Als je zuinig rijdt kun je tot 10% brandstof besparen

Ben jij al een Nieuwe Rijder?

Door jouw rijstijl aan te passen aan de hedendaagse techniek van een auto kun je al snel zo’n 10 procent op je brandstof kosten besparen. Zo’n besparing is te vergelijken met een verlaging van de benzineprijs met 15 eurocent per liter! Omgerekend komt dit neer op zo’n 100km extra rijden op één tank benzine.

Voor een gemiddelde autorijder (benzine en diesel) is dit jaarlijks een besparing van ongeveer € 170. Voor bestuurders die veel autorijden kan dit zelfs oplopen tot € 275.

Het nieuwe rijden is goed voor de portemonnee, maar je auto profiteert hier ook van. Door dat je bewuster omgaat met de auto, zullen ook de kosten voor reparatie en onderhoud lager worden. Bovendien gaat het milieu er ook op vooruit. Door het lagere brandstofverbruik daalt namelijk de uitstoot van het broeikasgas CO2 en andere milieuvervuilende stoffen.

Nieuwe auto’s vragen om een nieuwe rijstijl

Auto’s zijn de laatste jaren steeds verder ontwikkeld en hierdoor beter geworden. Moderne auto’s vragen daarom om een nieuwe rijstijl. Ben jij al een Nieuwe Rijder en haal jij het beste uit je auto? Bekijk hier onze bruikbare tips:

  • Wat voor een type autorijder ben je? Kun je geld besparen door zuiniger te rijden? Doe de test!
  • Schakel altijd zo vroeg mogelijk over naar een hogere versnelling. Rijd zoveel mogelijk met een gelijkmatige snelheid en laag toerental in de hoogste versnelling.
  • Gebruik de accessoires van je auto! Zoals de boordcomputer, brandstofverbruiksmeter, toerenteller en cruisecontrol.
  • Let op hoge snelheden. Hoe hoger de snelheid, hoe hoger het brandstofverbruik. Houd je aan de geldende limiet.
  • Is het koud buiten? Het heeft geen zin om de auto stationair te laten lopen om deze snel op te laten warmen. Bovendien is het slecht voor je motor en het milieu.

Kun jij besparen? Doe de test!

Je krijgt 12 meerkeuzevragen. Binnen 10 minuten weet je of je een Nieuwe Rijder bent.
Aan het eind van de test krijg je tips om je rijstijl te optimaliseren. Zo bespaar je brandstof. Dit is goed voor het milieu en scheelt in je portemonnee.

Start de test.