• Leasespecialist sinds 1999
  • Ongekend Flexibel
  • Persoonlijk en op maat

Reparatie, Onderhoud en Banden

Binnen de leaseperiode heeft u als berijder het beste zicht op de staat van de leaseauto. Graag willen wij u vragen om een aantal preventieve werkzaamheden te verrichten. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  • Controleer regelmatig het motoroliepeil
  • Bandenspanning, uw auto rijdt voordeliger en comfortabeler met de banden op de juiste bandenspanning
  • Niveau van de koelvloeistof en remvloeistof controleren.

Uw auto is toe aan een onderhoudsbeurt of reparatie?
Voor het plannen van onderhoud / reparatie kunt contact met ons opnemen. Dit u kunt u doen door ons online formulier in te vullen. Wij nemen dan contact met u op om de datum en de bijkomende zaken door te nemen.

Uiteraard is het altijd raadzaam om het instructieboekje van de auto door te nemen en met name het onderhoudsschema. Tegenwoordig hebben de meeste auto’s een verlengde onderhoudsinterval.

203X5807-bewerkt

Is er afgesproken dat u ook rechtstreeks contact kunt opnemen met een merkdealer voor een afspraak voor onderhoud? Dan kunt u zonder tussenkomst van TechnoLease een afspraak inplannen. Vervolgens zal de dealer toestemming vragen. Wij regelen de zaken verder met de dealer. Het is wel van belang dat u vooraf informeert of u zelf een afspraak kunt inplannen bij een merkdealer.

Banden
Een auto voorzien van goede banden is zeer belangrijk voor uw veiligheid en de veiligheid van anderen. Banden met een goed bandenprofiel verkleinen de kans op aquaplaining en geeft een stabielere wegligging onder onvoorziene omstandigheden, zoals een slecht wegdek of plotseling hard remmen.

De meeste hedendaagse auto’s hebben een verlengde onderhoudsinterval. Hierdoor is het aantal werkplaatsbezoeken danig afgenomen. Om overmatige bandenslijtage te voorkomen verzoeken wij u om regelmatig de bandenspanning te (laten) controleren. Mocht het zo zijn dat de banden tussen de onderhoudsbeurten door vervangen moeten worden zal TechnoLease hier vooraf altijd van op de hoogte moeten zijn en toestemming voor moeten geven (eventuele kosten zijn afgesproken in het leasecontract).

203X5844-bewerkt