• Leasespecialist sinds 1999
 • Ongekend Flexibel
 • Persoonlijk en op maat

Verplichte bagage op weg naar uw vakantiebestemming

Verplichte bagage

Ga je met de auto op vakantie naar het buitenland? Houd dan rekening met afwijkende verkeersregels. Denk aan de verplichte reisuitrusting en wees alert op je rijgedrag.

Duitsland: aanbevolen reisuitrusting

In principe gelden voor jou de Nederlandse verkeersregels, zolang je met een Nederlands kenteken in Duitsland rijdt. Toch is het verstandig om rekening te houden met de lokale regels. Denk daarom aan het volgende:

Gevarendriehoek: Het plaatsen van een driehoek is verplicht. Bij pech moet de driehoek zo’n 200 meter (bij een autoweg) achter je auto staan. Bij overige wegen kan dit ongeveer 100 meter zijn. Veiligheidsvest: Er moet minstens één reflecterend veiligheidsvest aan boord zijn. Ook een verbanddoos is verplicht in Duitsland.

Verplichte reisuitrusting in Oostenrijk

Gevarendriehoek: Plaats hem bij pech of een ongeval op ongeveer 50 meter achter je auto. Een veiligheidsvest dragen is verplicht voor de bestuurder bij pech of een ongeval. Ook de verbanddoos mag niet ontbreken in Oostenrijk.

Verplicht in Frankrijk

Gevarendriehoek:  In Frankrijk plaats je de driehoek bij een ongeval of pech ongeveer 30 meter achter je auto. Op de snelweg hoeft deze niet geplaatst te worden in verband met gevaar. Het dragen van een veiligheidsvest bij pech of een ongeval is verplicht voor de bestuurder. Ook een alcoholtest is eigenlijk verplicht om in je auto te hebben. Maar heb je er geen, dan krijg je hier geen boete meer voor.

Bagage in Italië

Plaats hem bij pech of een ongeval de gevarendriehoek op de snelweg ongeveer 100 meter achter je auto. Op andere wegen zet je hem op ongeveeer 50 meter. Zorgt dit voor een gevaarlijke situatie? Dan is het niet verplicht. Veiligheidsvest: Verplicht voor zowel de bestuurder als de inzittende(n) bij pech of een ongeval. Ook handig om te weten: Sommige winterbanden verboden. Tussen 16 mei en 14 oktober verboden op winterbanden te rijden met de snelheidscodering L t/m Q.

Verplicht in Spanje

Wederom de gevarendriehoek. Plaats deze bij een ongeval of pech ongeveer op 50 meter achter je auto. Als je een auto huurt in Spanje, houd er dan rekening mee dat er twee gevarendriehoeken aanwezig moeten zijn. Daarom het advies om ook in je eigen auto 2 gevaren driehoeken te hebben, om discussies in het Spaans te voorkomen. Daarnaast is het veiligheidsvest voor de bestuurder verplicht. En moet er een reservewiel of bandenreparatieset aanwezig zijn.

Kroatië: de regels

Gevarendriehoek: Plaats deze bij pech of een ongeval ongeveer 100 meter achter je auto. Rijd je met een aanhanger of caravan? Dan ben je verplicht twee gevarendriehoeken bij je te hebben. De verbanddoos is hier ook verplicht. Een veiligheidsvest moet aanwezig zijn en gedragen worden door de bestuurder bij pech of een ongeval. In Kroatië moet je ook rekening houden met je reservelampen. Behalve als je auto led- of xenonlampen heeft. In dit geval hoef je geen reservelampen bij je te hebben.

Zwitserland: wat mee te nemen?

In Zwitserland dient de gevarendriehoek binnen handbereik te liggen. Dus niet verstopt onder de koffers. Bij pech of een ongeval moet deze op de auto(snel)weg op z’n minst 100 meter achter je auto. Op andere wegen mag dit ongeveer 50 meter zijn.

Ook handig om mee te nemen op vakantie:

 • Reservewiel
 • Krik
 • Kruissleutel
 • Handschoenen
 • Zaklantaarn
 • Deken
 • Schroevendraaier
 • Jerrycan
 • Startkabels

Denk ook altijd aan uw pechhulp service (of noteer het noodnummer) voor het geval u stil komt te staan en niet zelf verder kunt komen.

Tijdelijk een andere auto tijdens uw vakantie?

Bij Techno Lease is het mogelijk om tijdelijk een auto te huren voor uw vakantie. Handig wanneer u meer trekkracht nodig heeft voor uw caravan, of meer personen wilt vervoeren dan mogelijk is in uw eigen auto. Bekijk onze huurtarieven of neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Telefoon: 053 – 480 19 40
E-mail: info@technolease.nl
www.technolease.nl/contact