• Leasespecialist sinds 1999
  • Ongekend Flexibel
  • Persoonlijk en op maat

Wat zijn nou precies All-Weather banden?

Elk jaar weer die bandenwissel.. zijn All-Weather banden of vier-seizoenen banden hiervoor een alternatief? Tijdens de zomer en bij winterse omstandigheden is het van belang van banden te wisselen. Niet iedereen zit daar op te wachten. Wij hebben de eigenschappen van de All-Weather band op een rij gezet.

Wat zijn nou precies All-Weather banden

All-Weather banden en hun kenmerken

All-Weather banden combineren de eigenschappen van zomer- en winterbanden. Winterbanden hebben een speciaal profiel en een diepere profieldiepte wat zorgt voor een betere grip, vooral op bevroren of besneeuwde wegen. Zomerbanden hebben een lagere profieldiepte en een andere indeling/opstelling van de groeven in het rubber.

Omdat het wegdek in de zomer vaak droog is, is het niet gek dat er andere eigenschappen vereist zijn. De samenstelling van het rubber verschilt ook bij zomer- en winterbanden. De reden hier van is dat het hogere rubbergehalte in zomerbanden bij koudere temperaturen eerder zijn grip verliest, omdat deze koud wordt.

Hoe lang gaan All-Weather banden mee?

Een band heeft een levensduur van ergens tussen de 25.000 en de 50.000 km. Dit is mede afhankelijk van rijstijl, wegdek en schuurbestendigheid van de band. Een All-Weather band slijt vaak harder (15-30%) vanwege het materiaal. Voor zowel zomer-, winter- als All-Weather banden geldt de wettelijke minimale profieldiepte (1,6 mm).

Met de samenstelling van de All-Weather band probeert deze band de eigenschappen van de winterbanden en de zomerbanden te combineren. De groeven zijn zo vorm gegeven dat deze zorgen voor grip tijdens warme weersomstandigheden maar ook tijdens winterweer.

Voordelen van All-Weather banden

Bij het gebruik van All-Weather banden bespaar je jezelf de tijd die je kwijt bent met de bandenwissel twee keer per jaar. Daarnaast heb je geen tweede set banden (en eventueel velgen) nodig en deze hoeven ook niet opgeslagen te worden gedurende de periode dat deze niet gebruikt worden. De banden zijn in aanschaf duurder, maar daar tegenover staat het feit dat er slechts vier in plaats van acht banden moeten worden geleverd.

Voordelen

  • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen
  • Geen tweede set banden nodig
  • Geen opslagkosten voor tweede set banden
  • Betere grip dan zomerband
  • Ook toegestaan bij sneeuw

All-Weather banden met M&S opschrift én het sneeuwvloksymbool zijn op plekken toegestaan waar banden met wintereigenschappen vereist zijn. In Duitsland mag u ook bij winterse omstandigheden met all-season banden rijden.

Wij adviseren jou als leaserijder hierin graag wat de best passende optie is.

All Season banden - Techno Lease